Σεμινάριο χυτού κοσμήματος με εύπλαστα κεριά
1322
post-template-default,single,single-post,postid-1322,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-wishlist-for-woocommerce-1.0.4,qwfw--no-touch,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-764,elementor-page elementor-page-1322

Σεμινάριο χυτού κοσμήματος με εύπλαστα κεριά

                                 Σεμινάριο χυτού κοσμήματος με εύπλαστα κεριά

          16 & 21 Ιουνίου 2024         

στην Αθήνα

 

2ήμερο σεμινάριο συνολικής διάρκειας 7 ωρών

με την Παρασκευή Κοκολάκη, σχεδιάστρια ∙ αργυροχρυσοχόο

 

     στον χώρο του Κέντρου πολιτισμού Quilombo        

  

                                                           

                                                    

 Σε αυτό το σεμινάριο θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κοσμήματα μέσα από τη διαδικασία της γλυπτικής. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι διάφορα είδη  εύπλαστων, μαλακών κεριών, τα οποία θα μάς δώσουν τη δυνατότητα να πειραματιστούμε δημιουργώντας κοσμήματα (δαχτυλίδια, σκουλαρίκια κτλ.) με ιδιαίτερες υφές και διακοσμήσεις.            

Πηγή έμπνευσης αποτελεί οτιδήποτε διεγείρει τις αισθήσεις μας. 

Με τη μέθοδο αυτή τα κοσμήματα θα δημιουργηθούν εξ’ ολοκλήρου από κεριά και στη συνέχεια θα δοθούν σε εργαστήριο χυτηρίου, ούτως ώστε το κερί να αντικατασταθεί από μέταλλο(ασήμι 925˚). Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με τη φόρμα, το σχήμα, τις υφές… θα δημιουργήσουμε και κρίκους ή άλλα στοιχεία (όπου χρειάζεται) ώστε μετά την χύτευση να ετοιμάσουμε και να επεξεργαστούμε τα κοσμήματά μας χωρίς την ανάγκη κολλήσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και σε αργυροχρυσοχόους – κοσμηματοποιούς που επιθυμούν να ανακαλύψουν την τεχνική του χυτού κοσμήματος και τις δυνατότητες που τους παρέχει. 

 

Τα υλικά και εργαλεία παρέχονται από το σεμινάριο, εκτός από το μέταλλο και το κόστος του χυτηρίου, τα οποία επιβαρύνουν* τον συμμετέχοντα.

*Ο συμμετέχοντας μπορεί να επιλέξει πόσα από τα κομμάτια που έχει δημιουργήσει, επιθυμεί να χυτευθούν, ούτως ώστε το κόστος να μην υπερβαίνει τις δυνατότητές του. Όλα τα παραπάνω υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας.

 

Συνολική διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, 12:00-16:00

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, 17:00-20:00

 

 

Αριθμός συμμετεχόντων από 8 έως 12 άτομα

Κόστος συμμετοχής: 80€ + ΦΠΑ 24%

Εισηγήτρια: Παρασκευή Κοκολάκη  www.paraskevikokolaki.com

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου πολιτισμού Quilombo, Σερβίων 8, Αθήνα, τηλ. 21 0520 3533, www.quilombo.gr

 

 

Εγγραφή εδώ:

https://docs.google.com/forms/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.