Portfolio Categories Jewels
-1
archive,tax-portfolio_category,term-jewels,term-12,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-wishlist-for-woocommerce-1.0.4,qwfw--no-touch,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-764

L’ étoile du jour

Η σειρά L’ étoile du jour συμβολίζει τη θηλυκή μας πλευρά, την ομορφιά, τη φωτεινή όψη της ζωής, γύρω μας και μέσα μας. Είναι το άστρο της Αφροδίτης!

 

Τα κοσμήματα της σειράς είναι φτιαγμένα από ασήμι 925˚ ή χρυσό 18k & 14k, μαργαριτάρια, συνθετικό νήμα.

Little bird

Η σειρά Little bird είναι εμπνευσμένη από την Άνοιξη.

Τα μπουμπούκια ανθίζουν στα κλαδιά των δέντρων, τα πουλάκια ξεκουράζονται και τιτιβίζουν. Όλα συνηγορούν στη χαρά, στην ανεμελιά, στο ξύπνημα της φύσης, στη λαχτάρα της ζωής!

Καλώς ήρθες Άνοιξη!

 

Τα κοσμήματα της σειράς είναι φτιαγμένα από ασήμι 925˚ ή χρυσό 18k & 14k, συνθετικό νήμα.

Lucky charms and symbols

Τα κοσμήματα αυτά δημιουργήθηκαν ως Πρωτοχρονιάτικα γούρια ή με αφορμή μία επέτειο και συνεχίζουν να συντροφεύουν τις υπόλοιπες συλλογές κοσμημάτων.

Κάποια έχουν βιωματικό χαρακτήρα, όπως το κακουλέ που μου θυμίζει τη γιαγιά μου και τις Ανατολίτικες καταβολές της ή η σαίτα που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια και τον πατέρα μου που μού έμαθε να τις φτιάχνω. Κάποια έχουν αναφορές σε αρχαία ευρήματα και καθώς δουλεύω την ιστορία τους μετουσιώνονται σε αντικείμενα με νέους συμβολισμούς. Άλλα εμπνέονται από την ανάγκη μου να δηλώσω τη δύναμη της διαφορετικότητας, της μειονότητας ή απλά της φύσης μας.

Αισθάνομαι πως όλα αυτά τα κοσμήματα έχουν κοινό παρονομαστή τη τρυφερότητα με την οποία προσεγγίζω κάθε τι, γύρω μου ή μέσα μου, που με συγκινεί και με παρακινεί.

Sodia

H δημιουργία της σειράς κοσμημάτων Sodia υπαγορεύτηκε από την ιδιαίτερη σχέση μου (λόγω καταγωγής) με το δέντρο της ελιάς.

Ο πατέρας μου είναι Κρητικός και ο χυμός του καρπού της ελιάς ήταν πάντα, για την οικογένειά μας, ζωτικής σημασίας.

Η αδελφή μου ως εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων, τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνει την οργανολυπτική ανάλυσή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανακαλύψω από άλλη οπτική γωνία τη μαγεία  που κρύβει αυτό το δέντρο και αυτός ο καρπός… συνδυάζοντας μνήμες, μυρωδιές, υφές στην τέχνη-τεχνική του κοσμήματος. Έτσι, γεννήθηκαν οι δικές μου ποικιλίες από πολύτιμα μέταλλα, σμάλτο, οξείδια, χαρτί και όποιο άλλο υλικό ανταποκρίνεται στις αισθητικές μου αναζητήσεις.

Η σειρά Sodia  δεν είναι μόνο μία, είναι πολλές, η έμπνευση όμως πηγάζει πάντα από την γη της Κρήτης και τους υπέροχους καρπούς της.

Τα κοσμήματα της σειράς είναι φτιαγμένα από ασήμι 925˚ ή χρυσό 18k & 14k, πολύτιμους λίθους, θερμό σμάλτο και χειροποίητες πατίνες ώστε να αποδοθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στις επιφάνειες.

My tiny f.

Η σειρά My tiny f. είναι εμπνευσμένη από τα αντικείμενα, τα πλάσματα, τις σκιές που με τα σχήματά τους, τις φιγούρες τους, τις φευγαλέες κινήσεις τους, με παρασύρουν σε καινούριες εικόνες δημιουργώντας ιστορίες και νέα σχέδια στο μυαλό μου.

Η αρχική ιδέα αυτής της σειράς είναι οικεία ως σχέδιο, σχεδόν κοινότοπη… αλλά στην πορεία  η εξέλιξη των σχεδίων εξάπτει τη φαντασία. Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησα δημιουργώντας ένα σχέδιο που μοιάζει με μικρό ψαράκι, σαν εκείνα που ζωγραφίζαμε όταν ήμασταν παιδιά. Όμως, είναι άραγε αυτό; οι αθερίνες που χόρευαν ένα απόγευμα στον μόλο; Ίσως να είναι οι επαναλαμβανόμενες γραμμές στα δίχτυα ενός ψαροκάικου, ίσως ένα παρατημένο καραβόσκοινο που καίγεται στο λιοπύρι… ή μήπως είναι η ουρά του λιλιπούτειου f.; της μικρής σαύρας που με συντρόφευε τα πρωινά του καλοκαιριού κάτω από τη σκιά της πέργκολας…

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μία σειρά κοσμημάτων που χαρακτηρίζεται από τις οργανικές και απλές φόρμες της, παίζοντας με στρόγγυλα σύρματα οξειδωμένα ή στο φυσικό χρώμα των μετάλλων.

Τα κοσμήματα της σειράς είναι φτιαγμένα από ασήμι 925˚ ή χρυσό 14k & 18k και μαργαριτάρια.

Le petit non

Η σειρά Le petit non (Το μικρό όχι) χαρακτηρίζεται από το σύμβολο του + (συν).

Κάθε θετικό βήμα στη ζωή μας, προέκυψε από όλα εκείνα τα μικρά όχι που ειπώθηκαν. Είναι οι επιλογές που οδηγούν τα βήματά μας πιο κοντά  στη χαρά, πιο κοντά στον εαυτό μας.

 

Η σειρά είναι φτιαγμένη από ασήμι 925˚(οξειδωμένο ή όχι), χρυσό 18k ή 14k και μαργαριτάρια.

 

*Ο τίτλος της σειράς Le petit non δόθηκε με αφορμή τον τίτλο ενός τραγουδιού που ερμήνευσε η Jeanne Moreau.

Horizontes

Horizontes

Η σειρά κοσμημάτων Horizontes είναι εμπνευσμένη από τις νοητές γραμμές των οριζόντων. Ένα ανοιχτό παράθυρο σε όσα έρχονται και φεύγουν, σε όσα μένουν χαραγμένα μέσα μας… ταξίδια, εικόνες, γεύσεις, αρώματα, συναισθήματα που ανεξίτηλα δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες.

Σκούρες (ή και όχι) λεπτές γραμμές οριοθετούν το χώρο, αφήνουν το φως ν’ αλληλεπιδρά με τις σκιές, συγκρούονται με τη βαρύτητα και διαλέγουν ιδιαίτερα υλικά για συνοδούς.

Η σειρά είναι φτιαγμένη από ασήμι 925˚(με οξείδωση ή χωρίς), χρυσό 18k ή 14k, πολύτιμους λίθους, μαργαριτάρια, πορσελάνη.

Capsule-Cylinder-Circle

Η σειρά Capsule-Cylinder-Circle χαρακτηρίζεται από τα απλά γεωμετρικά σχήματα, που συνδιασμένα μεταξύ τους δημιουργούν πολλά διαφορετικά σύνολα.

Τα κοσμήματα είναι φτιαγμένα από ασήμι 925˚, σκούρα οξείδωση και χρυσό 18k και 14k.

 

Chaine

Επαναλαμβανόμενα μοτίβα… άλλοτε αυστηρά γεωμετρικά, άλλοτε με μαλακές γραμμές στα σχήματά τους ή εντελώς ελεύθερα… ξεκινούν ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ταξίδι συνδέσμων, δημιουργώντας κοσμήματα-αλυσίδες.

Ασήμι 925˚, χρυσός 18k & 14k, πατίνες, πολύτιμοι λίθοι, μαργαριτάρια.

Cinq point

Η σειρά Cinq point είναι φτιαγμένη από ασήμι 925˚(οξειδωμένο ή όχι)  &  χρυσό 18k ή 14k.

Χαρακτηριστικό αυτής της σειράς είναι τα πέντε σημεία-τελείες (γράνες) που εφάπτονται επάνω σε σύρμα μετάλλου. Τα κοσμήματα της σειράς είναι λιτά και διακριτικά… λειτουργούν ως passe partout.

Τα δαχτυλίδια και βραχιόλια της σειράς φοριούνται είτε μεμονωμένα είτε περισσότερα κομμάτια μαζί για ένα πιο σύνθετο και έντονο αποτέλεσμα. Είναι δουλεμένα σε στρόγγυλο σύρμα ή σφυρηλατημένα δημιουργώντας πλακέ επιφάνεια.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.